Novi Sad
08.12.2012.
20:10
Noćno dežurstvo stomatologije u Domu zdravlja biće ukinuto, dok se za noćnu pedijatrijsku službu traži rešenje, kaže član Gradskog veća za zdravstvo Petar Novaković.
  • zaposlen u decijoj bolnici

    17.12.2012 21:41
    Uvek mi je strasno bilo kada su nocu vracali pacijente. Verujte mi, moji se opiru. Nije tesko, treba prepisati kako su drugi uradili. I jos nesto, nova zgrada prokisnjava. Valjda da obelezi 6 meseci od otvaranja. A upotrerbna dozvola?
  • 13.12.2012 17:46
    replika na doktrora
    U Beogradu dežura Institut na N. Beogradu i Klinika u Tiršovoj, naizmenično psrnim i neparnim danima!!!! Domovi zdravlja NE DEŽURAJU NOĆU, niti pedijatri dežuraju u HITNOJ!!!
    Isti je slučaj u Kragujevcu i Nišu!!!

    Navedene Zdravstvene ustanove trcijalnog su tipa kao i Novosadska,pa dežuraju...
  • lekar

    12.12.2012 17:49
    Odluka da se sva bolesna deca preusmeravaju u Dečiju bolnicu ishitrena i neodgovorna Da li ti koji su doneli takvu odluku znaju koliko lekara dežura u Dečijoj bolnici i koliko teško bolesna dece leži (uključujući i decu na Intenzivnoj nezi, onkologiji i drugim odeljenjima ) o kojima treba da brine ista ekipa lekara koja treba sada da u prijemnoj ambulanti pregleda svako dete sa teritorije Novog sada i šire koje se nakašlje ili dobije povišenu temperaturu.
    To ja naprosto nemoguće.
    Nije istina da u drugim većim gradovima ne dežuraju noću pedijatri. I u beogradu i u Nišu u hitnoj službi dežuraju pedijatri koji prave triažu pacijenata.
    Ponovo se zaboravlja šta je tercijarni nivo zdravstvene zaštite. Ne mogu isti lekari vršiti najsofisticiraniju dijagnostiku i lečenje i pregledati u isto vreme svaku upalu grla.
    Potpuni apsurd!!!
  • ns time

    10.12.2012 10:03
    Sazaljevam svu decu
    koja ce morati kod njih nocu.
    Ja sam jednom morala dete nocu tamo da odvedem.
    Sutra me je muz kidnapovao sa detetom iz bolnice jer su bebi postavili dijagnozu od koje smo se uplasili ,mene mamu NIKO NISTA nije pitao.Sedela sam na stolici sa 3 noge i da ne pricam dalje.Dojila sam, ni kiflu mi nisu dali ujutro,da ne propadne bolnica.
    Kad smo dosli kuci,platiti smo privatno lecenje.Lekaru umalo nije stalo srce kada je video koju su dijagnozu postavili u decijoj bolnici bebi od 39 dana.Za bubuljice na licu primarijus je rekla da je od hormona.Dermatolog je ustanovio da je od sintetickog cebeta.To su nasa iskustva sa Decijom bolnicom nocu.
  • 10.12.2012 07:40
    ns
    Ako može za novu godinu da se izdvoji 30 miliona pa valjda može i par miiona za dečiju noćnu službu.
  • 09.12.2012 09:43
    majka
    konačno i neko pametno rešenje! Deca su ta o kojima smo svi dužni da najviše vodimo brigu. Podržavam da noćna dežurstva pokriva Dečja bolnica jer će tu deca biti najbolje i najbrže zbrinuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna